Van der Sar praat niet in de media over Overmars: "Gebroken man"

12 februari 2022, 22:04   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Na het vertrek van Marc Overmars blijft het angstvallig stil bij Ajax. De enige die tot dusver iets over de situatie heeft gezegd, is Erik ten Hag. Algemeen directeur Edwin van der Sar houdt tot dusver zijn kaken stijf op elkaar. Jan Joost van Gangelen weet waarom van beleidsbepaler nog niets heeft laten horen voor de camera.

"Hij is een gebroken man. Hij staat natuurlijk op vier miljoen foto's met Marc Overmars als uithangbord van die club. Ik zou het sterk vinden als hij juist nu voor de camera verschijnt, maar bij Ajax vinden ze dat allemaal te moeilijk. Misschien is Van der Sar er zelf ook nog niet klaar voor, maar het verhaal is ook een beetje lastig", doelt hij op de structuur binnen de Amsterdamse club.

"Je hebt commercieel directeur Menno Geelen, technisch directeur Marc Overmars en algemeen directeur Edwin van der Sar. Zij zijn exact gelijk, kunnen elkaar niet ontslaan. Ze kunnen niets over elkaar zeggen en er zijn ook geen onderlinge evaluatiegesprekken. Die worden allemaal met de Raad van Commissarissen gehouden", legt Van Gangelen uit tijdens de Eretribune. "Bij Ajax vinden ze het moeilijk om iemand het woord te laten doen over een vertrokken collega, omdat ze geen zeggenschap hebben."

Trainer Ten Hag liet zich voor en na het bekerduel met Vitesse uit over het vertrek van Overmars, die zich schuldig heeft gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer bij meerdere vrouwen. "Het waren natuurlijk ongelooflijk slechte dagen. Ik was totaal verbijsterd. Dit is rampzalig."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen