De conclusies na de voetbalshow van PSV op bezoek bij Vitesse

12 februari 2022, 21:55

PSV heeft de titeldroom zaterdagavond nieuw leven ingeblazen. De ploeg van trainer Roger Schmidt won dankzij doelpunten van Eran Zahavi, Mauro Júnior, Cody Gakpo, Carlos Vinícius en Ritsu Doan met 0-5 op bezoek bij Vitesse. Ook de fans van de Eindhovenaren zagen eindelijk het PSV dat ze graag willen zien.

Schmidt legt zwakte Letsch bloot

Roger Schmidt en Thomas Letsch kennen elkaar door en door en dat werkte dit keer in het voordeel van de PSV'er. Het aanvallend ingestelde Vitesse werd op de tegenaanval helemaal weggespeeld door PSV en binnen het half uur was de wedstrijd al gespeeld. Na de rust probeerde Letsch nog een en ander te lijmen, maar dat bleek niet meer dan een wanhoopspoging. Vitesse probeerde het gaspedaal nog in te trappen. Via invallers Vinícius en Doan kreeg de gastheer het deksel daarna hard op de neus.

Fitte aanval laat PSV swingen

Het is geen geheim dat Schmidt regelmatig doorwisselt bij PSV, al was dat de afgelopen weken vooral vanwege blessures. In Arnhem was de aanval met Cody Gakpo, Eran Zahavi en Noni Madueke een ware plaag voor de verdediging van de thuisploeg. De drie aanvallers uit Eindhoven waren bij al het gevaar betrokken en dat zal Schmidt tevreden stemmen. Hij kan de handigheid van Gakpo, het neusje voor de goal van Zahavi en de onvoorspelbaarheid van Madueke goed gebruiken in het restant van het seizoen.

Problemen onder de lat bij Vitesse

Wie een wedstrijd tussen Vitesse en PSV opzet, kan ook meteen een weddenschapje afsluiten wat betreft een fout van een keeper. Ook dit keer was het weer raak. Bij de gasten bleven basisklant Joël Drommel en bankzitter Yvon Mvogo dit keer buiten schot. Vandaag was het Jeroen Houwen, die eerder dit seizoen de plek van Markus Schubert overnam, met een ketser op een schuiver van Mauro Júnior. De goalie ging vorige week bij FC Twente ook al in de fout. Verder keepte hij tegen PSV een prima wedstrijd.

Openda blijkt niet ontbrekende puzzelstuk

In het GelreDome had men zich na nederlagen tegen FC Groningen (1-3), FC Twente (3-0) en Ajax (5-0) vastgeklamd aan de terugkeer van Loïs Openda. De huurling van Club Brugge keerde terug van een schorsing, maar kon zijn ploeg bepaald niet helpen tegen het sterke PSV. De vrijwel onzichtbare Belg zag met zijn teamgenoten de derde plaats verder uit zicht verdwijnen en dat zal Letsch een vervelend gevoel bezorgen. De doelstelling van Vitesse is immers om andermaal een Europees hoofdtoernooi te bereiken.

Druk ligt in Amsterdam en Rotterdam

Door de overwinning schrijft PSV drie punten bij en zodoende is het gat met koploper Ajax voor eventjes weer twee punten. De Amsterdammers komen zondagmiddag nog in actie, al zal de thuiswedstrijd tegen nummer vier FC Twente zeker geen gemakkelijke zijn. Achtervolger Feyenoord weet dat het drie punten moet pakken als het in het spoor van PSV wil blijven. De Rotterdammers kunnen op een puntje komen, maar dan moet er zondagmiddag wel worden gewonnen bij RKC Waalwijk.

Benieuwd naar het wedstrijdverslag van Vitesse-PSV? Lees het hier terug!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen