Chelsea komt met de schrik vrij en mag Havertz weer bedanken

12 februari 2022, 20:17

Chelsea heeft zaterdagavond geen indruk kunnen maken in de finale van het WK voor clubs, maar mag de prijs wel in de lucht houden. Makkelijk ging het niet, maar daar zal bij de Engelse topclub niemand meer mee zitten. De club heeft met 2-1 gewonnen van Palmeiras, waardoor Thomas Tuchel en zijn manschappen zich de beste club van de wereld mogen noemen.

De Londenaren kwamen in minuut 55 wel op voorsprong via Romelu Lukaku, maar het bleek geen begin van een makkelijk laatste halfuur. Het werd namelijk al snel weer gelijk. Raphael Veiga werd negen minuten na de openingstreffer de gevierde man bij de Braziliaanse topclub. Qua schoten op doel was die gelijkmaker zeker niet onverdiend. Hoewel de Engelse club maar liefst zeventig procent balbezit had, had de tegenpartij de meeste schoten op doel: 3 in honderdtwintig minuten.

In de negentigste minuut probeerde Tuchel iets te forceren door verdedigende middenvelder Mateo Kovacic naar de kant te halen voor Hakim Ziyech. De Brazilianen maakten in de laatste minuten zoveel overtredingen, dat wel duidelijk werd dat de ploeg het steeds moeilijker had. In minuut 117 was er dan ook loon na werken voor de Champions League-winnaar. Kai Havertz maakte vanaf de strafschopstip de winnende treffer. De gemoederen liepen daarna nog hoog op bij de verliezende ploeg, waar Luan Garcia Teixeira diep in de blessuretijd het veld moest verlaten met een rode kaart.

Dat uitgerekend Havertz de winnende goal maakte, was helemaal speciaal. De middenvelder, die uit de jeudgopleiding van de Londenaren komt en in het verleden verhuurd werd aan Vitesse, maakte namelijk ook al de winnende goal voor Chelsea in de Champions League-finale. Daardoor mocht de ploeg nu meedoen aan het WK voor clubteams.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen