Locadia en Bochum zetten Bayern te kijk in absurde eerste helft

12 februari 2022, 17:35

Bayern München is zaterdagmiddag flink voor schut gezet door middenmoter VfL Bochum. De nieuwe club van Jürgen Locadia won met 4-2, waarbij de Nederlandse spits zelf voor zijn eerste treffer voor de ploeg tekende. Met name de eerste helft was voor Der Rekordmeister een bijzonder pijnlijke.

Zoals de afgelopen jaren steevast het geval was, dendert Bayern München ook dit seizoen op hoog tempo door richting de titel in de Bundesliga. Het won tot vandaag zeventien van de 21 wedstrijden, vaak met ruime cijfers, en dus moest ook VfL Bochum geen probleem zijn. De laatste zege van de nummer elf van de Bundesliga dateerde van vier wedstrijden geleden. Veel problemen leek deze ontmoeting de koploper dan ook niet op te leveren, zeker niet toen Robert Lewandowski zijn ploeg al na negen minuten op voorsprong zette.

Het verval in het restant van de eerste helft was echter onbegrijpelijk. Na een klein kwartier zette Christopher Antwi-Adjei Bochum alweer op gelijke hoogte, waarna Bayern vervolgens niet lekker meer in de wedstrijd wist te komen. Dat leidde in de laatste zeven minuten voor rust tot een ongekende ineenstorting. Het begon met een strafschop, die door Jürgen Locadia werd benut. De oud-PSV'er verruilde Brighton deze winter voor Bochum en maakte tegen Bayern zijn eerste treffer in dienst van die club.

Vanaf dat moment ging het hard, want nog voor rust wisten Cristian Gamboa en Gerrit Holtmann de score te vergroten tot liefst 1-4. Het was een uiterst pijnlijke ruststand voor Bayern, die het ook in de tweede helft niet meer te boven kwam. Het deed nog wel iets terug via opnieuw Lewandowski. Het was doelpunt nummer 26 voor de aan Real Madrid gelinkte topspits, en ook nummer 27 was erg dichtbij. Enkele minuten voor het einde raakte hij met een goed geschoten vrije trap de lat.

Het bleef bij 4-2, waarmee Bayern de vierde nederlaag van dit seizoen leed. Op de titelkansen heeft het nog niet direct veel effect, mede doordat achtervolger Borussia Dortmund vorige week nog met 2-5 onderuit ging tegen Bayer Leverkusen. Wint het zondag echter van Union Berlin, dan wordt het gat tussen de nummers één en twee verkleind tot zes punten. VfL Bochum klimt ondanks de zege niet op de ranglijst en blijft de nummer elf.