Memphis moet nog even geduld hebben, maar Xavi is optimistisch

12 februari 2022, 16:30

Blessureleed houdt Memphis Depay ook dit weekend aan de kant bij FC Barcelona. Er gloort echter licht aan de horizon voor de 27-jarige aanvaller.

Xavi verwacht Memphis volgende week weer te kunnen inzetten. De 75-voudig Oranje-international raakte op 8 december in het Champions League-duel met Bayern München (3-0 verlies) geblesseerd en kwam sindsdien amper in actie. Begin vorige maand deed hij als invaller twee keer mee, waarna hij weer in de lappenmand belandde.

"Memphis heeft een kleine terugval gekregen, maar zit in principe volgende week weer bij de groep", vertelde Xavi zaterdag tijdens de persbijeenkomst richtig de derby van Barcelona tegen Espanyol. Onduidelijk is of Memphis alweer in actie kan komen als Barça het donderdag in de play-offs van de Europa League opneemt tegen Napoli.

Ondanks dat hij de afgelopen maanden nauwelijks in actie is gekomen, heeft Memphis de headlines in Spanje vaak gehaald. De aanvaller wordt door het vertrek van Ronald Koeman, de komst van Xavi en het aantrekken van Ferran Torres, Adama Traoré en Pierre-Emerick Aubameyang in verband gebracht met een vertrek. In januari had Memphis naar verluidt enkele Italiaanse aanbiedingen op zak.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen