Fortuna Sittard laat Turkse 'buitenkans' nu alweer gaan

12 februari 2022, 13:50   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Fortuna Sittard neemt tijdelijk afscheid van Yigit Emre Celtik. De achttienjarige Turkse middenvelder wordt tot het einde van het seizoen verhuurd aan Podbeskidzie Bielsko-Biala, dat uitkomt op het tweede niveau van Polen.

Celtik werd afgelopen zomer met veel bombarie binnengehaald door Fortuna. De Limburgse club nam de Turks international over van Altinordu, een club die een goede reputatie heeft wat betreft het opleiden van talent, en legde hem voor liefst vijf seizoenen vast. Het gerenommeerde The Guardian noemde de middenvelder in 2020 zelfs een van de zestig grootste talenten ter wereld.

Dat Celtik een toekomstige topvoetballer is, heeft hij in het shirt van Fortuna in elk geval niet laten zien. De middenvelder kwam alleen in de KNVB Beker een keer in actie voor de Limburgers.

Het komende half jaar gaat Celtik vlieguren maken bij Podbeskidzie Bielsko-Biala. De Poolse club heeft de optie om de huurovereenkomst met een jaar te verlengen. Ook is een koopoptie opgenomen in de verbintenis, waardoor de samenwerking tussen Celtik en Fortuna mogelijk een stille dood sterft.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen