'Marc Overmars wilde 'vriend' Peter Bosz naar Ajax terughalen'

12 februari 2022, 10:56   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het vertrek van Marc Overmars als directeur voetbalzaken van Ajax heeft niet alleen mogelijk gevolgen voor de toekomst van Nicolás Tagliafico, maar ook voor die van Peter Bosz. Mits beschikbaar, was de huidige trainer van Olympique Lyonnais de droomkandidaat van Overmars om Erik ten Hag op te volgen.

Dat vertelt De Telegraaf-journalist Mike Verweij in de podcast Kick-off. Volgens de Ajax-watcher zijn Overmars en Bosz vrienden. "Ze zijn ook samen op vakantie naar Curaçao geweest", vertelt hij. "Als Overmars was blijven zitten en Bosz was beschikbaar geweest, dan was het een abc'tje geweest en had Overmars Bosz teruggehaald."

Door het vertrek van Overmars is Bosz mogelijk niet meer de belangrijkste kandidaat om Ten Hag op te volgen. De zittende Ajax-trainer is mogelijk bezig aan zijn laatste maanden in de Johan Cruijff ArenA. Hoewel hij over een doorlopend contract beschikt, wordt hij in verband gebracht met een buitenlands avontuur. Manchester United zou een van de clubs zijn die de komst van Ten Hag wel ziet zitten.

Bij Ajax komt er door het onverwachte vertrek van Overmars een nieuwe directeur voetbalzaken. "Of Bosz dan ook de droomkandidaat is, weet ik niet. Ik ben benieuwd of de nieuwe technisch directeur de ruimte krijgt om zelf een nieuwe trainer aan te stellen op het moment dat Ten Hag vertrekt. Ik denk dat Van der Sar blijft daar ook een grote stem in heeft als hij blijft", besluit Verweij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen