Toekomst Tagliafico stukje onzekerder door vertrek Overmars

12 februari 2022, 09:43

Het zou zomaar kunnen dat het vertrek van Marc Overmars bij Ajax gevolgen heeft voor de toekomst van Nicolás Tagliafico. Toen de Argentijnse linkervleugelverdediger in januari een overstap naar FC Barcelona door de neus werd geboord, kreeg hij de toezegging dat de Amsterdammers komende zomer zullen meewerken aan een transfer. Die afspraak is echter niet op papier gezet.

Barça wilde Tagliafico de afgelopen transferperiode op huurbasis inlijven, maar voor Ajax was dat onbespreekbaar. Om de Argentijn te paaien, kreeg hij volgens De Telegraaf-journalist Mike Verweij de toezegging dat hij komende zomer voor zijn aankoopbedrag (vier miljoen euro) mag vertrekken. "Groot probleem: Marc Overmars was niet zo van het documenteren. Het staat dus nergens op papier. Gaat de rest van de club ervoor zorgen dat Tagliafico inderdaad voor vier miljoen euro weg kan?", vraagt Verweij zich af in de in de podcast Kick-off van de krant.

Voor Tagliafico viel een droom in duigen toen Ajax in januari een transfer naar Barcelona blokkeerde. "Ik heb me altijd professioneel opgesteld, nooit een probleem veroorzaakt en elke dag goed gedrag vertoond. Dat is mijn mentaliteit en wie ik ben. Soms helpt dat, maar soms doet het mij afvragen of ik niet meer aan mijn eigen belangen moet denken", stak de Argentijnse linksback in een interview met AS zijn teleurstelling niet onder stoelen of banken.

Ajax nam Tagliafico in januari 2018 over van Independiente. Waar de vleugelverdediger lange tijd onbetwist was, moet hij tegenwoordig genoegen nemen met een reserverol. Zijn contract in de Johan Cruijff ArenA loopt in de zomer van 2023 af. Als er geen gekke dingen gebeuren, dan is Tagliafico in principe bezig aan zijn laatste maanden in Amsterdamse dienst.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen