Arbiter Kooij wil niet voor de camera: "Heb 'm aangeraden om te stoppen"

11 februari 2022, 23:21   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Arbiter Joey Kooij heeft vrijdagavond geen vrienden gemaakt bij FC Dordrecht. De leidsman gaf opponent De Graafschap diep in blessuretijd een cruciale strafschop, waaruit Sam Hendriks de gelijkmaker kon binnenwerken (2-2). Het was niet alleen een zeer controversieel besluit, maar de scheidsrechter wilde ook nog eens niet voor de camera's reageren.

ESPN heeft Kooij wel om een reactie gevraagd om te reageren op het bijzondere besluit dat hij in blessuretijd nam (zie onder). Nadat een hoge voorzet over de meegekomen verdediger Ted van de Pavert vloog, ging de bal op de stip omdat verdediger Ruggero Mannes hem naar de grond zou hebben gewerkt. De verdediger, die vlak daarvoor overigens nog redding bracht op de doellijn, kreeg zelfs geel voor zijn actie.

Uit de beelden was echter duidelijk te zien dat er amper tot geen contact was tussen beide voetballers, waardoor FC Dordrecht zich terecht bestolen voelde van een zwaarwegende zege. Een uitleg waarom de bal op elf meter ging kwam er vrijdagavond vanuit scheidsrechter Kooij in elk geval niet, want hij weigerde na het duel om tekst en uitleg te geven bij de tv-zender.

De spelers en coaches van FC Dordrecht stonden de pers na het duel wel te woord en trainer Michele Santoni was niet bepaald mild voor de arbiter. "Diep ademen, dan kom je wel tot rust", zei de Italiaanse coach, die hem ook nog kent via Frank de Boer – wiens schoonzoon Kooij is. Santoni snapt niet waarom de KNVB hem ziet als een talentvolle scheidsrechter met potentieel internationale mogelijkheden. 

"De scheidsrechter bepaalt dat het een gelijkspel wordt vandaag. Het is een bal waar niemand bijkomt… De scheidsrechter denkt erover na. De bal is allang uit, niemand rekende meer op een strafschop, niemand van De Graafschap vroeg ook om een penalty. Maar ik heb het vaker meegemaakt met deze arbiter. Ik vind het een hele matige scheids en dat heb ik tegen hem gezegd. Ik heb hem aangeraden om te stoppen en te gaan paddelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen