Xavi Simons tussen Mbappé en Messi, Bosz negeert Boateng

11 februari 2022, 20:52

Xavi Simons (18) komt steeds hoger te staan in de pikorde van Paris Saint-Germain. Het Nederlandse talent heeft vrijdagavond namelijk een basisplaats tussen de absolute sterren, want hij vormt de voorhoede samen met Lionel Messi en Kylian Mbappé tegen Stade Rennais.

Het Nederlandse talent dat normaliter meer vanaf het middenveld komt, staat ditmaal hangend vanaf de linkerkant opgesteld. Daarmee houdt hij bijvoorbeeld Mauro Icardi, Georginio Wijnaldum en Ángel Di Maria op de bank bij PSG. In de laatste vier duels kwam Simons driemaal tot een invalbeurt: alleen tegen Stade Reims maakte hij in de afgelopen Ligue 1-wedstrijden geen minuten. In de Coupe de France stond hij wel tweemaal eerder in de basis.

Lees ook'Messi raadde Xavi af om Simons terug te halen'

Bosz botst met Boateng?

Verder kwam bij Olympique Lyon ook opvallend nieuws naar buiten. Verdediger Jérôme Boateng (33), die dit seizoen met veel bombarie werd binnengehaald, is door Peter Bosz gepasseerd voor de topper tegen OGC Nice. De Duitser is niet geblesseerd of geschorst, maar maakt geen deel uit van de wedstrijdselectie.

Hoewel er nog geen bevestiging is gekomen vanuit Lyon, gaan de geruchten dat Boateng en Bosz flink zijn gebotst tijdens een training van de Franse club. Tot dusver speelde de achterhoedespeler negentien officiële wedstrijden namens Olympique Lyon, waarin hij twee assists gaf. In de laatste weken was hij tot dit moment gewoon basisspeler geweest bij OL.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen