OMT komt met goed nieuws voor het Nederlandse voetbal

OMT komt met goed nieuws voor het Nederlandse voetbal

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

11 februari 2022 – Uitstekend coronanieuws voor de Nederlandse voetbalclubs: het Outbreak Management Team (OMT) heeft geen bezwaren op de plannen van het kabinet om Nederland weer bijna volledig van het slot te halen. Voor de Eredivisie- en Eerste Divisie-clubs betekent dat ook dat de stadions weer volledig vol mogen vanaf de speelronde na de komende.

De Telegraaf bevestigt vrijdagmiddag dat de plannen van het kabinet groen licht hebben gegeven van het belangrijkste adviesorgaan van de regering. Binnen de geplande versoepelingen is de anderhalve meter afstand bij grootschalige evenementen niet langer nodig, waardoor volle stadions dus weer toegestaan zijn. Tot dusver mocht er slechts een derde van de capaciteit benut worden. 

De verwachting is dat Nederland op z'n vroegst pas op vrijdag 18 februari echt weer open gaat, waardoor er dit weekend nog geen volle tribunes te zien zullen zijn in Nederland. Komende dinsdag vindt er een persconferentie plaats met premier Mark Rutte en Ernst Kuipers, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, waar de versoepelingen definitief bekend gemaakt zullen worden. 

Lees ookKabinet wil doorpakken: vanaf volgende week weer volle stadions

Voor de amateursporten verandert er met de nieuwe maatregelen overigens niet al te veel, omdat de verwachting is dat de huidige regels rondom coronatoegangsbewijs in de (amateur)sport wel van kracht blijven. Dat betekent dat iedereen die ouder is dan achttien jaar gevaccineerd, hersteld of getest moet zijn voor ze beginnen aan de sportactiviteit. Wel is er meer mogelijk voor het publiek bij de amateursport. 

Reacties

gerelateerd