Manchester United-manager Rangnick kritisch op Cristiano Ronaldo

11 februari 2022, 16:57

Manchester United-manager Ralf Rangnick heeft desgevraagd kritiek geuit op Cristiano Ronaldo (37). "Het gaat niet alleen om Cristiano Ronaldo. Maar hij zou meer doelpunten moeten maken, dat is duidelijk, ja", erkende de Duitser.

Dat zei de manager vrijdag tijdens de persconferentie gevraagd naar de situatie van Ronaldo, die in 2022 nog geen doelpunt maakte voor The Red Devils. Overigens zag Rangnick nog meer falende aanvallers dan Ronaldo alleen. "Ik vind dat we genoeg kansen creëren in de laatste paar wedstrijden, maar we scoren gewoon niet genoeg", maakte Rangnick er ook nog teamprobleem van. "Dat ligt niet alleen aan Ronaldo, maar het is een probleem van meerdere aanvallende spelers. We scoren niet genoeg."

En daar ligt ook de oorzaak van de mindere resultaten, weet de oefenmeester. "Bij Burnley hebben we in zeventig van de negentig minuten gedomineerd. Maar nu gaat het erom dat we onszelf belonen en de resultaten boeken die we verdienen", vond Rangnick, die ondanks het goede spel een lastige wedstrijd verwacht tegen Southampton, de nummer tien van de Premier League.

Lees ookZoon Ronaldo (11) treedt met contract in voetsporen vader

Midweeks won Southampton zelfs van Tottenham Hotspur. "Ik ken manager Ralph Hasenhüttl al zes of zeven jaar. Hij heeft zich in al die jaren ontwikkeld, dat is duidelijk. Je kunt zien wat hij deed met Southampton en ook bij RB Leizpig deed hij het geweldig. Wat hij bij Southampton heeft bereikt, is heel knap, gewoon geweldig. Een uitstekende coach", aldus Rangnick.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen