Limburgse derby gaat ondanks politie-staking tóch door

11 februari 2022, 15:32

De wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie tussen VVV-Venlo en Roda JC van aanstaande zondag gaat gewoon door. Een politiestaking dreigde roet in het eten te gooien.

Meerdere politiebonden hebben hun collega's opgeroepen om tijdens de Limburgse derby hun werk stil te leggen. De actie is onderdeel van het stapelprotest 'Van Kwaad tot Erger', tegen het uitblijven van een nieuwe politie-cao. De werkonderbreking begint om 13.30 uur en zal één uur na het duel tussen VVV en Roda JC eindigen.

'De acties van de politiebonden zijn erop gericht het kabinet Rutte IV duidelijk te maken hoezeer de gezondheid en veiligheid van de huidige politiemedewerkers in de knel zijn gekomen door onverstandig politiebeleid van de kabinetten Rutte I tot en met III. De nieuwe regeringsploeg weigert haar verantwoordelijkheid op dat punt te erkennen en mee te werken aan snelle cao-afspraken over verlichting van de huidige situatie', valt in het statement te lezen.

Door de staking leek de wedstrijd tussen VVV en Roda JC niet door te kunnen gaan, maar volgens L1-verslaggever Sem Caelen heeft de werkonderbreking geen gevolgen voor de Limburgse burenruzie. Na overleg tussen VVV, de gemeente Venlo en politie is besloten dat de wedstrijd hoe dan ook zal doorgaan. De club uit Venlo heeft inmiddels bevestigd dat er zondag gewoon gevoetbald wordt in De Koel.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen