Vertrek Unnerstall stuit op onbegrip: "Had ik als PSV nooit gedaan"

11 februari 2022, 12:39   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Huub Stevens begrijpt niets van de keuze van PSV om Lars Unnerstall afgelopen zomer te laten vertrekken. De Duitser verkaste voor vier jaar naar FC Twente, terwijl Joël Drommel de ongekeerde weg bewandelde. Unnerstall is in de ogen van de oud-trainer een veel betere keeper.

Dat Unnerstall nu bij FC Twente keept, stuit op onbegrip. "Dat had ik nooit laten gebeuren als ik PSV was geweest", vertelt Stevens aan het Eindhovens Dagblad. "Ik heb de verklaringen gelezen, dat hij door de bouw van een huis naar Twente wilde en PSV hem een contract had aangeboden. PSV was dus wel in gesprek met hem en FC Twente heeft toegeslagen, terwijl PSV toch een grotere club is. Met meer vertrouwen of een beter salaris was hij misschien wel gebleven bij PSV."

Stevens weet dat Unnerstall, die hij meemaakte als coach van Schalke 04, moeite heeft met meevoetballen. "Maar het is een topvent. Nu zijn in de zestien grote fouten gemaakt die punten kosten. Dat kan PSV zich niet permitteren. Ze hadden hem echt moeten houden, desnoods met Drommel en Mvogo erbij."

Dit seizoen maakt Drommel bepaald geen zekere indruk onder de lat van PSV, dat vijf punten minder heeft dan koploper Ajax. Afgelopen weekend kreeg Yvon Mvogo tegen AZ de kans onder de lat, maar de Zwitser maakte een fout die zorgde voor een pijnlijke 1-2 nederlaag.

Lees ook: Stevens noemt oude bekende voor coachvacature PSV

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen