Derksen keihard over 'falende' Edwin van der Sar

11 februari 2022, 08:41

Johan Derksen heeft geen goed woord over voor het optreden van Edwin van der Sar in de affaire rond Marc Overmars. De algemeen directeur heeft nog altijd niet publiekelijk gereageerd op de zaak, terwijl coach Erik ten Hag juist naar voren hebben geschoven. Derksen kan daar met zijn hoofd niet bij.

"Hij faalt volledig als leidinggevende van een voetbalclub als Ajax", luidt het harde oordeel van Derksen aan tafel bij VI Vandaag. "Hij staat er wel als ze kampioen worden of een grote Europese wedstrijd winnen, dan komt hij het veld op. Maar als je een leider bent, moet je er nu ook staan." Daar sloot tafelgenote Helène Hendriks zich bij aan. "Nu werd Ten Hag naar voren geschoven, die deed het wel goed."

Lees ook: Keert Overmars ooit terug? "Berouw tonen en niet wegduiken"

Ook vindt Derksen dat er niet té heftig moet worden gereageerd op de Overmars-affaire. "Ik zeg niet dat het normaal is om een dickpic te sturen, dat is hartstikke onbeschaafd. Net als het stalkende gedrag. Maar we moeten niet gaan doen alsof het ontvangen van zo'n foto een traumatische ervaring is. We moeten niet gaan doorslaan met z'n allen."

Overmars stapte afgelopen weekend op als directeur voetbalzaken van Ajax, nadat hij zich over een langere periode schuldig had gemaakt aan het grensoverschrijdende gedrag.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen