Uitgerekend Vlahovic schiet Juventus naar pikant bekeraffiche

10 februari 2022, 23:01   Bijgewerkt: 10 februari 2022, 23:10

Dusan Vlahovic kende donderdagavond een wel heel bijzondere bekeravond met Juventus. De 22-jarige topspits die voor ruim tachtig miljoen euro overkwam van Fiorentina, tekende voor de beslissende 2-1 in het bekerduel tegen Sassuolo. Pikant detail: door zijn doelpunt speelt hij met Juventus de halve finale tegen zijn oude ploeg.

Die halve finale zal voor Vlahovic een bijzonder affiche worden. Lange tijd was zijn verblijf bij Fiorentina een gelukkig huwelijk. De spits werd alsmaar populairder: waar hij vorig seizoen al goed was voor 21 goals in 37 duels, was dat halverwege dit seizoen al 17 uit 21. Dat hij vroeg of laat zou vertrekken, stond wel vast, maar dat hij uitgerekend naar het door de fans gehate Juventus vertrok, werd hem niet in dank afgenomen.

Inmiddels lijkt de Serviër zich daar weinig van aan te trekken. Ook bij zijn nieuwe club gaat hij vrolijk verder met doelpunten maken. Hij deed het afgelopen weekend al tijdens zijn debuut tegen Hellas Verona (2-0) en schoot vandaag dus in de slotfase de beslissende 2-1 binnen. Bij het schot zelf kwam wat geluk kijken, al was de actie die eraan voorafging wel erg fraai. 

Eerder in de wedstrijd had Paulo Dybala Juventus al op een razendsnelle voorsprong geschoten, maar werd die goal tenietgedaan door Hamed Junior Traore. De winnende treffer van Vlahovic zorgde er uiteindelijk dus voor dat Matthijs de Ligt kon juichen en aan de andere Abdou Harroui als verliezer van het veld stapte.

Juventus is de vierde en laatste club die zich plaatst voor de halve finale van de Coppa Italia. De tegenstander daar is dus Fiorentina, dat eerder op de avond op eveneens spectaculaire wijze Atalanta uitschakelde. Ook het andere halve finale-affiche is een mooie: de derby tussen Internazionale en AC Milan.

Lees ook: Nederlandse fouten worden Atalanta in slotseconde fataal

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen