'Niet Frenkie, maar transfervrije Kessié moet Busquets opvolgen'

10 februari 2022, 19:19   Bijgewerkt: 10 februari 2022, 19:28

De transfermarkt is nog maar net dicht, maar FC Barcelona heeft de beoogde versterkingen voor komende zomer al in het vizier. Naast Erling Haaland staat ook middenvelder Franck Kessié, wiens contract bij AC Milan afloopt, hoog op het lijstje. De club zou in hem op lange termijn de opvolger van Sergio Busquets zien.

Dat is opvallend, omdat Barcelona met Frenkie de Jong al enige tijd een beoogde opvolger van de 34-jarige vedette in huis heeft. Het lijkt er dus echter niet op dat Xavi hem in de toekomst in die rol ziet. De 25-jarige Kessié heeft dus wel de interesse gewekt. Met zijn dertien goals van vorig seizoen en vijf in het huidige seizoen bewees hij bovendien aanzienlijk meer doelgericht te zijn dan de twee Barça-middenvelders.

Kessié beschikt zoals gezegd over een aflopend contract, dat Milan nog wel hoopt te kunnen verlengen. De kans dat dat gaat gebeuren, lijkt echter steeds kleiner te worden. Volgens Marca zou hij zelf - ondanks interesse van ook Liverpool en Paris Saint-Germian - een voorkeur hebben voor een stap naar Barcelona. De club heeft de Ivoriaan al langere tijd op de radar.

De club is vooral onder de indruk van de ontwikkeling die Kessié bij AC Milan heeft doorgemaakt. Hij werd in 2017 op huurbasis aangetrokken en in 2019 ook definitief vastgelegd door I Rossoneri. Daarvoor was hij speler van Atalanta, dat hem in 2015 uit Ivoorkust naar Italië haalde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen