Ontketende Kluivert houdt Nice in de race voor zeldzame prijs

9 februari 2022, 23:15

Justin Kluivert heeft woensdagavond een grote rol gespeeld in de overwinning van OGC Nice op Olympique Marseille. De Nederlandse aanvaller scoorde twee keer in de met 4-1 gewonnen bekerwedstrijd. Nice is door de zege doorgedrongen tot de halve finale.

Naast Kluivert stond ook Pablo Rosario in de basis bij Nice, maar helaas bleef Calvin Stengs negentig minuten op de bank. In de altijd beladen streekderby tegen Marseille begon de thuisploeg bijzonder slecht. Al na drie minuten werd de score namelijk geopend door de bezoekers. Melvin Bard werkte de bal onbedoeld achter zijn eigen doelman: 0-1.

Daarna sloeg Nice hard toe en werd het uiteindelijk liefst 4-1. Kluivert scoorde voor de rust en was na de thee nogmaals trefzeker. Amine Gouiri en Andy Delort (assist Kluivert) deden ook een duit in het zakje. In de halve finale van de Coupe de France zijn ook AS Monaco en Versailles nog van de partij. De vierde halve finalist komt uit het duel tussen Nantes en Bastia.

AC Milan - Lazio 4-0

In de Coppa Italia staat in de halve finale een dubbele ontmoeting tussen AC Milan en Internazionale op het programma. Milan won woensdagavond namelijk met 4-0 van Lazio en treft nu de grote rivaal. De in bloedvorm verkerende Olivier Giroud was weer goed voor twee doelpunten. Rafael Leão en Franck Kessié waren de andere doelpuntenmakers namens Milan.