Chelsea wint en krijgt kans om nieuwe bokaal op erelijst te zetten

9 februari 2022, 19:40

Chelsea heeft zich woensdagavond verzekerd van een ticket voor de finale van het wereldkampioenschap voetbal voor clubs. De grootmacht uit Londen bleek in de Verenigde Arabische Emiraten met 0-1 te sterk voor Al-Hilal. Chelsea kan zondag voor de eerste keer de WK-titel pakken.

Thomas Tuchel had in het Midden-Oosten een basisplaats voor Hakim Ziyech, die zich in de eerste helft meteen liet zien in aanvallend opzicht. Toch duurde het ruim een half uur tot het sterkere Chelsea de ban kon breken. De Belgische spits kreeg de bal met een gelukje voor zijn voeten en wist van dichtbij wel raad met dit geboden buitenkansje: 0-1.

Na de thee was Chelsea ook de bovenliggende partij, raakte Kai Havertz de paal en stond de doelman van Al-Hilal een treffer van Ziyech in de weg. Zodoende bleef Al-Hilal geloven in een stuntje en moest Kepa zich strekken om Moussa Marega van de gelijkmaker af te houden. In het restant van de tweede helft kwam de overwinning van de Engelsen niet meer in gevaar.

In de finale neemt Chelsea het zondagavond (17.30 uur) op tegen het Braziliaanse Palmeiras. De Zuid-Amerikanen wonnen hun halve finale met 2-0 van Al-Ahly, dat dus met Al-Hilal uit gaat maken wie er derde wordt op het WK. De vijfde plek ging eerder vandaag al naar het Mexicaanse Monterrey. Met invaller Vincent Janssen werd met 3-1 gewonnen van Al-Jazira.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen