Janssen zit Keizer dwars en sluit WK voor clubs succesvol af

9 februari 2022, 16:22

CF Monterrey heeft woensdagmiddag beslag gelegd op de vijfde plaats tijdens het wereldkampioenschap voetbal voor clubs. De Mexicanen wonnen met invaller Vincent Janssen met 3-1 van Al-Jazira. Marcel Keizer bleef zodoende met lege handen achter in de Verenigde Arabische Emiraten.

In het Al Nahyan Stadium begonnen slechts twee oude bekenden in de basis. Aan de zijde van de Mexicanen was er een basisplaats voor de inmiddels 34-jarige Héctor Moreno, die in Nederland bij AZ en PSV speelde. Bij de ploeg uit de Verenigde Arabische Emiraten had trainer Marcel Keizer een basisplaats toebedeeld aan ex-Ajacied Thulani Serero.

Vanaf de reservebank zagen Janssen en ex-AZ'er Celso Ortíz hoe hun ploeggenoten uit de startblokken schoten. Na 25 minuten spelen was de wedstrijd immers al beslist en stond het al 3-0 in het voordeel van Monterrey. Zayed Sultan (eigen doelpunt), Rogelio Funes Mori en César Montes waren goed voor de treffers. In de slotfase deed Bruno nog wat terug namens Al-Jazira.

Janssen mocht in de tweede helft nog ruim een half uur meedoen, maar kon zijn stempel niet meer drukken. Later vandaag jaagt Chelsea tegen Al Hilal op een plekje in de finale van het WK voor clubs. Die eindstrijd vindt zondag om 17.30 uur plaats. Het Braziliaanse Palmeiras is door een 2-0 overwinning op Al Ahly al zeker van een ticket voor de finale.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen