Vijf Eredivisiekeepers die een pijnlijke start van 2022 kenden

9 februari 2022, 19:00

Rond de bekerwedstrijd tegen PSV en NAC Breda ging het veel over het keepersbeleid van Roger Schmidt. De trainer koos er na een tegenvallende eerste seizoenshelft van Joël Drommel afgelopen weekend toch voor om Yvon Mvogo de kans te geven, maar na slechts een optreden werd hij alweer terug naar de bank verwezen. De Zwitser is niet de enige doelman in de Eredivisie voor wie de tweede seizoenshelft pijnlijk is begonnen.

Warner Hahn (Go Ahead Eagles)

Met Warner Hahn leek Go Ahead Eagles een goede en ervaren vervanger voor het vertrokken talent Jay Gorter in huis te hebben gehaald. Een halfjaar later bleek hij echter toch niet zo stabiel als gehoopt en werd besloten om reservedoelman Andries Noppert de kans te geven. Een keuze die bij Hahn niet in goede aarde is gevallen. De doelman en de club gingen afgelopen maand uit elkaar wegens een 'verschil in inzicht'. Een nieuwe club heeft de 29-jarige Rotterdammer nog niet gevonden. 

Jeroen Houwen (Vitesse)

Go Ahead Eagles was bepaald niet de enige club die deze winter besloot van keeper te wisselen. Zo was ook Vitesse de fouten van zomeraankoop Markus Schubert zat en viel de keuze op Jeroen Houwen. Een mooie kans voor de 25-jarige doelman uit de eigen jeugdopleiding, ware het niet dat ook hij afgelopen weekend op onbegrijpelijke wijze de fout in ging en door het stof ging. Trainer Thomas Letsch nam de speler in bescherming, maar Houwen zal nu weten dat ook hij onder een vergrootglas ligt. 

Tim Coremans (Sparta) 

Over enorme blunders gesproken. Als derde doelman van Sparta zal Tim Coremans voorafgaand aan dit seizoen niet op veel speeltijd hebben gerekend, maar door de Afrika Cup-deelname van Maduka Okoye en de blessure van diens vervanger Benjamin van Leer, kreeg hij na twee jaar zonder speeltijd toch de kans. Een kans die hij uiteraard wilde grijpen, maar van alle keepersfouten die de afgelopen tijd in de Eredivisie te zien waren, was zijn blunder tegen SC Cambuur misschien wel de meest pijnlijke. Kans op revanche is er voorlopig niet, want de teruggekeerde Okoye is nu weer gewoon de eerste keuze. 

Erwin Mulder (sc Heerenveen)

Voor Erwin Mulder was 2021 al een pechjaar. Hij begon het seizoen als eerste doelman en zelfs aanvoerder van sc Heerenveen, maar kwam door een blessure maanden langs de kant te staan. In januari keerde de ervaren doelman terug, maar zag hij hoe zijn vervanger Xavier Mous onder de lat bleef staan. Van de vermeende interesse van ADO Den Haag bleek geen sprake te zijn en dus lijkt het erop dat hij op de reservebank zal blijven zitten tot zijn contract komende zomer afloopt. 

Yvon Mvogo (PSV)

Tot slot mag ook Mvogo zelf niet in deze lijst ontbreken. Door de vele kritiek op Drommel gedurende de eerste seizoenshelft zal hij stiekem op zijn kans gehoopt hebben, maar uiteindelijk kwam zijn basisplaats net zo verrassend snel als dat hij deze weer kwijtraakte. Overigens had ook Drommel zelf deze lijst kunnen halen. Het dubieuze keepersbeleid van Schmidt zal zijn vertrouwen immers geen goed hebben gedaan.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen