Bazoer waarschuwt Ajax: "Weten waar we ze pijn kunnen doen"

9 februari 2022, 14:18

Riechedly Bazoer ziet kansen tegen Ajax. De verdediger verloor met Vitesse de laatste twee competitieduels, maar dat zegt volgens hem niets over deze bekerwedstrijd. Woensdagavond strijden de ploegen om een ticket voor de halve finale, waar ze vorig seizoen tegenover elkaar stonden in de eindstrijd van het toernooi.

De afgelopen twee duels ging er te veel fout, erkent de verdediger. "De trainer heeft aangegeven dat het voetbal draait om zo min mogelijk fouten maken. De ploeg die daarin het beste slaagt, wint meestal. En wij hebben de afgelopen wedstrijden te veel fouten gemaakt. Dat moeten we snel veranderen", vertelt Bazoer in gesprek met De Telegraaf.

Wat de opdracht in het bekertoernooi niet makkelijker maakt, is dat sterkhouder Loïs Openda ontbreekt door een schorsing. De aanvaller is een van de smaakmakers bij de Arnhemmers. "Loïs is enorm belangrijk voor ons met zijn snelheid, kracht en scorend vermogen. Dat missen we enorm. Als ik voor mij persoonlijk praat, dan weet ik precies wanneer ik de bal lang moet geven op hem. We voelen elkaar goed aan. Loïs is een geweldig wapen, maar als hij er niet is, zullen andere jongens dat oppakken", stelt Bazoer, die eerder dit seizoen met 5-0 verloor van Ajax. Dat gaat nu niet weer gebeuren, stelt de voetballer strijdvaardig.

"Ajax was heer en meester en daar hebben we van geleerd. Tegen Ajax moet je helemaal top en volledig geconcentreerd zijn om kans te maken op een resultaat. We weten waar we ze hopelijk pijn kunnen doen, maar we moeten ook realistisch blijven en de boel niet open gooien, want Ajax heeft heel veel kwaliteit om een wedstrijd te beslissen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen