Emoties bij PSV-debutant Bakayoko: "Ik wilde meer en meer doen"

9 februari 2022, 11:09

De achttienjarige Johan Bakayoko heeft dinsdag een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan het droomseizoen waar hij aan bezig is. In het bekerduel tegen NAC Breda (4-0) maakte hij namelijk zijn debuut in het eerste van PSV. Hoeveel dat met hem deed, was duidelijk zichtbaar toen hij na de wedstrijd het clubkanaal te woord stond.

Daar vertelde Bakayoko, die dit seizoen uitblinkt in Jong PSV, over het moment dat Roger Schmidt hem liet invallen. "Toen hij mijn naam riep, dacht ik eerst dat ik terug naar de bank moest. Toen hij zei dat ik erin moest, was ik in shock. Ik had veel emoties in me." Onder luid applaus kwam hij vervolgens binnen de lijnen. "Ik hoorde niks, het was donker in m'n hoofd. Maar elke keer dat ik de bal kreeg, hoorde ik het publiek mijn naam roepen en klappen. Dan krijg je adrenaline, wil je meer en meer doen. Dat was geweldig."

Veel instructies kreeg de aanvaller niet mee van Schmidt. "'Geniet ervan', dat was de enige opdracht. De boys zeiden ook: 'voel je vrij en maak je acties'. Dat heb ik geprobeerd. Ik ben blij dat de anderen me daarin steunen."  De eindstand van 4-0 stond al op het scorebord, al was Bakayoko zelf nog dicht bij een vijfde treffer. "Dat zijn kansen die je normaal afmaakt. Nu dus niet, maar ik hoop dat er snel een volgende komt die er wel ingaat."

Na de wedstrijd werd de Belg door zijn ploeggenoten naar voren geduwd om het applaus van het publiek in ontvangst te nemen. "Ik kan het echt niet uitleggen. Iedereen schreeuwde m'n naam en ik kreeg applaus. Dat was te mooi. Na de wedstrijd moest ik speechen en heb alle boys bedankt voor de laatste twee weken (waarin hij aansloot bij de A-selectie, red.). Ze hebben me heel goed opgevangen en geholpen. Dat was fijn."

Lees ook: Emoties nemen overhand bij Madueke: "Ik moest huilen van geluk"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen