"Tagliafico had bij FC Barcelona ook op de bank gezeten"

9 februari 2022, 10:11   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Nicolas Tagliafico wilde in de winterse transferperiode vertrekken bij Ajax. FC Barcelona zou in de markt zijn geweest voor de linksback, maar de beleidsbepalers in de Johan Cruijff ArenA wilden hem niet laten gaan. René van der Gijp denkt dat de Argentijn ook in Camp Nou weinig kans op speeltijd zou hebben.

"Tagliafico mag heel erg boos zijn, maar die had bij Barcelona ook gewoon op de bank gezeten. Waar maakt die jongen zich nou druk om? Iets meer geld, iets warmer, wat betere restaurants. Die Alba is vaste prik, alleen die komt op een leeftijd dat hij wat vaker last heeft van blessures. Hij was daar niet eerste man geworden als linksback", stelt de analist bij VI Vandaag, als beelden getoond worden van de wedstrijd tussen Barcelona en Atlético Madrid, die door de Catalanen gewonnen werd met 4-2.

Johan Derksen sluit zich bij die woorden aan. Hij stelt dat de club uit La Liga blij moet zijn dat Ajax de verdediger niet wilde laten gaan. "Barcelona moet ook niet zulk soort spelers kopen, dat is middelmaat. Die kunnen prima meedoen, maar brengen niks extra's", is het duidelijke oordeel van hem.

Tagliafico is dit seizoen slachtoffer geworden van een positiewijziging bij Daley Blind. Waar de Nederlander de afgelopen jaren als centrale verdediger speelde, is hij dit seizoen de vaste linksback bij Ajax. Daardoor is de Argentijn naar de bank verdrongen, ondanks zijn belangrijke rol in de afgelopen jaren. Dat de Amsterdammers hem niet wilden laten gaan, had met de breedte van de selectie te maken. Hij is de enige vaste linksback achter Blind, al kan Devyne Rensch daar ook eventueel uit de voeten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen