Moyes verklaart opstellen Zouma na dierenmishandeling

9 februari 2022, 09:14

West Ham United-manager David Moyes heeft dinsdagavond weinig vrienden gemaakt in Engeland door zijn besluit om Kurt Zouma een basisplaats te geven. De Franse verdediger was diezelfde dag nog in opspraak geraakt, nadat er beelden opdoken waarop te zien was hoe hij zijn kat mishandelde. Zelf had Moyes een simpele verklaring voor het toch opstellen van Zouma.

De beelden, waarop te zien was hoe Zouma de kat slaat en door de kamer schopt, leidde tot veel ophef in Engeland. Dat nam alleen nog maar toe toen de verdediger diezelfde avond 'gewoon' in de basis werd opgenomen. "Mijn baan is om het team te kiezen waarmee we het meeste kans maken om te winnen en Kurt maakt daar deel van uit", verklaarde Moyes voor de wedstrijd tegenover BT Sports

Lees ook: Volgend schandaal: Engeland walgt van dierenmishandeling Zouma

Moyes erkende dat het wel of niet selecteren van Zouma ook een morele kwestie is. "Voor mij zeker, want ik ben een groot dierenliefhebber. Dit is iets dat veel mensen heeft geraakt. Maar mijn werk is om te winnen en het team te selecteren dat daar het meeste kans op maakt", herhaalde hij. "De club heeft alles ondernomen wat op dit moment mogelijk is. Daar wordt achter de schermen aan gewerkt."

Uiteraard waren er nog altijd veel mensen die zich niet konden vinden in de keuze van Moyes en kon Zouma tijdens de wedstrijd op de nodige spreekkoren rekenen. Bijvoorbeeld toen de verdediger na een overtreding op de grond bleef liggen. "That's how your cat felt", zongen de meegereisde Watford-supporters. Aan het standpunt van Moyes veranderde het weinig. "Hij zal beschikbaar blijven", zei hij na de wedstrijd. "Ik richt me op het voetballende aspect en de club zal de rest uitzoeken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen