Derksen stellig: "Dan moet Van der Sar ook plaatsmaken"

9 februari 2022, 08:00

René van der Gijp denkt dat Marc Overmars niet de enige binnen Ajax was die zich schuldig heeft gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag. Desondanks denkt de analist dat er verder geen misstanden meer naar buiten gaan komen bij de Amsterdamse topclub.

"Bij dat stuk van het NRC werd gezegd dat het een cultuurtje was. Dan zijn het er natuurlijk meer, dan is Overmars geen eenling", vertelt Van der Gijp bij VI Vandaag. "Ik had het idee dat ze het bij Ajax nu dermate goed dichtgetimmerd hebben dat er nu niets meer naar buiten komt. Kijk, bij The Voice waren het allemaal meisjes die niks meer met dat programma te maken had, maar bij Ajax gaat het om vrouwen die daar nog steeds werken. Die willen hun baan het liefst houden."

Lees ook: Tuchtcommissie kan Overmars na gedrag levenslang schorsen

"Uit dat stuk bleek dat de dames het al bij hun chef hadden aangekaart, maar die heeft het gewoon weggewuifd", haakt Johan Derksen in. Strafrechtadvocaat Job Knoester is te gast in het programma. Hij stelt dat de chef het waarschijnlijk wel heeft doorgegeven aan algemeen directeur Edwin van der Sar. "Ik heb vandaag iemand gesproken die contact heeft gehad met drie vrouwen die slachtoffer zijn geweest van Marc Overmars. Die hebben allemaal aangegeven dat ze het aan de leidinggevende hebben verteld, die het bij Van der Sar zou gaan melden."

De algemeen directeur liet eerder weten dat hij niets wist rond de situatie met Marc Overmars. "Dus dan liegt Van der Sar dat hij niet op de hoogte was. Dan ben je kwetsbaar, dan moet Van der Sar ook plaatsmaken", is het duidelijke oordeel van Derksen.

Lees ook: Is de positie van Van der Sar bij Ajax nog wel houdbaar?

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen