Van de Beek bij Everton vooralsnog ook slechts invaller

8 februari 2022, 22:37

Newcastle United heeft drie cruciale punten gepakt in strijd om handhaving in de Premier League. De steenrijke club versloeg mede-laagvlieger Everton in eigen huis met 3-1 en staat daardoor voor het eerst in lange tijd boven de degradatiestreep. Donny van de Beek maakte zijn debuut in het shirt van The Toffees.

Van de Beek is echter nog niet waar hij wil zijn: hij maakte de overstap van Manchester United naar Everton in de hoop snel weer basisspeler te worden, maar vooralsnog moet hij het doen met de invalbeurt op bezoek bij Newcastle United. De Oranje-middenvelder werd een halfuur voor tijd het veld ingestuurd. Toch is zijn situatie al aanzienlijk verbeterd. De laatste tien optredens namens United in de Premier League telden in totaal slechts negen minuten.

Ook mede-aanwinst Dele Alli kwam als invaller binnen de lijnen bij Everton. De Engelsman lijkt vooralsnog hoger in de pikorde te staan, gezien zijn vroegere invalbeurt. Hij kwam na een blessure bij Demarai Gray al na 25 minuten in het veld. Anwar El Ghazi maakte zijn opwachting niet. De voormalig aanvaller van Ajax bleef negentig minuten op de bank.

De clash tussen Newcastle United en Everton werd ontsierd door twee eigen doelpunten. Het was Newcastle-verdediger Jamal Lascelles die de bal na 36 minuten in zijn eigen doel werkte, terwijl Mason Holgate een minuut later hetzelfde deed. Na rust was het Ryan Fraser die Newcastle op voorsprong bracht, voordat Kieran Trippier met een heerlijke vrije trap voor de eindstand zorgde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen