Schmidt houdt zicht op hoofdprijs met PSV na simpele zege

8 februari 2022, 20:52

PSV heeft zich dinsdagavond eenvoudig geplaatst voor de halve finale van de KNVB Beker. De Eindhovenaren waren veel te sterk voor NAC: 4-0. Noni Madueke was de grote uitblinker bij PSV. Hij maakte zijn eerste opwachting sinds 9 december en bekroonde die met een doelpunt en een assist. De andere doelpunten werden gemaakt door Mario Götze (tweemaal) en Cody Gakpo.

Weet PSV een crisis af te wenden? Dat was in de aanloop naar de thuiswedstrijd tegen NAC in de kwartfinales van het bekertoernooi natuurlijk de grote vraag. PSV begon de tweede helft van dit seizoen weliswaar nog als koploper. Maar de achterstand op Ajax, dat onlangs met 1-2 won in Eindhoven, bedraagt inmiddels vijf punten. Afgelopen zaterdag incasseerde PSV een nieuwe tik: ook AZ wist te winnen in Eindhoven. In de tussentijd kondigde Roger Schmidt ook nog eens zijn vertrek aan.

Hoewel NAC een slecht seizoen doormaakt in de Keuken Kampioen Divisie, waren de Eindhovenaren serieus gewaarschuwd. De laatste vier ontmoetingen in het bekertoernooi eindigden namelijk allemaal in het voordeel van NAC. Maar zover liet PSV het ditmaal niet komen. Dat bleek in de openingsfase. Götze liet dé kans op de 1-0 nog liggen, maar Madueke maakte 'm wel. Hij knikte uit een hoekschop raak bij de tweede paal. De vroege openingstreffer van Madueke bleek het startsein voor een eenzijdige avond. NAC kwam met goede bedoelingen naar Eindhoven, maar die kwamen niet tot uiting op het veld.

De ploeg uit Breda had aan doelman Nick Olij, de paal én de lat te danken dat PSV ging rusten met 'slechts' een 3-0 voorsprong. De tweede werd gemaakt door Götze, nadat Gutiérrez al de paal had geraakt en Olivier Boscagli een kopbal boven op de lat zag eindigen. Ook de derde kwam op naam van de Duitser. Madueke werd geen strobreed in de weg gelegd en legde de bal zo voor de voeten van Götze, die vlak voor rust voor de voortijdige beslissing zorgde.

Madueke was de gevierde man bij PSV. De buitenspeler kon eindelijk weer dartelen op het veld, zoals hij in de eerste maanden van dit seizoen al deed. Madueke haalde het ene na het andere hoogstandje uit de kast, met als hoogtepunt de 'Zidane-beweging'. Die actie verdiende een doelpunt, maar Olij kon het schot uit de verre hoek duwen. Madueke gaf de PSV-supporters weer een reden tot lachen, na de nederlagen tegen Ajax en AZ.  Hij maakte bij aanvang van de tweede helft overigens wel plaats voor Ritsu Doan.

Aan de andere kant viel nog wel een doelpunt. Gakpo kon natuurlijk niet achterblijven. Hij schoot schitterend raak voor de 4-0. Maar het hoogtepunt van de tweede helft was de entree van Johan Bakayoko. De smaakmaker van Jong PSV maakte zijn debuut in de hoofdmacht. Dat kon hij nog niet bekronen met een treffer. Het bleef bij 4-0.

Opstellingen en beoordelingen*

PSV: Joël Drommel 6, Philipp Mwene 6.5, Jordan Teze 6.5, Olivier Boscagli 7, Philipp Max 6.5, Ibrahim Sangaré 6, Érick Gutiérrez 6 (80. Johan Bakayoko -), Noni Madueke 9 (46. Ritsu Doan 6.5), Mario Götze 7.5 (Joey Veerman 6), Cody Gakpo 7 (80. Carlos Vinícius -), Eran Zahavi 5 (63. Yorbe Vertessen 6)

NAC: Nick Olij 7.5, Ruben Ligeon 5.5, Dion Malone 6, Moïse Adiléhou 6, Welat Cagro 6, Sabir Agougil 4 (46. Moreno Rutten 5.5), Mats Seuntjes 5.5, Kaj de Rooij 5, Naouafal Bannis 4 (60. Yassine Azzagari 6), Odysseus Velanas 5, Jeredy Hilterman 5

* Spelers moeten minimaal twintig minuten in actie komen voor een beoordeling

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen