Goed nieuws voor Ajax: Benfica stuurt captain weg

8 februari 2022, 20:07   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Benfica heeft een week na het verstrijken van de transferdeadline afscheid genomen van de aanvoerder. Pizzi maakt het seizoen op huurbasis af bij het Turkse Istanbul Basaksehir, dat zich vanaf dinsdagavond 23.59 uur niet meer mag versterken met nieuwe spelers. Het vertrek van Pizzi is goed nieuws voor Ajax.

Pizzi was namelijk tot voor kort aanvoerder van Benfica, maar raakte in onmin met de inmiddels ontslagen coach Jorge Jesus. Onder zijn opvolger Nélson Veríssimo kwam Pizzi ook niet in de plannen voor. Toch verliest Benfica flink wat kwaliteit in de breedte na het vertrek van de 32-jarige middenvelder, die het seizoen dus af gaat maken in de Turkse Süper Lig.

De aanvallende middenvelder was in het seizoen 2019/20 nog goed voor achttien competitietreffers en veertien assists. In totaal droeg hij het shirt van Benfica, de tegenstander van Ajax in de achtste finale van de Champions League, 360 keer. Daarin was de Portugees betrokken bij 190 doelpunten en speelde hij een grote rol in het succes van de club.

De wegen van Benfica en Pizzi zullen echter tot het einde van deze campagne scheiden. Het is niet duidelijk of Basaksehir een optie heeft om de middenvelder na dit seizoen definitief in te lijven. Zijn contract loopt tot de zomer van 2023.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen