Vilhena tekent fraai voor primeur en komt in illuster rijtje

Vilhena tekent fraai voor primeur en komt in illuster rijtje

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

8 februari 2022 – Tonny Vilhena heeft zijn basisdebuut bij Espanyol opgeluisterd met zijn eerste doelpunt in Spaanse dienst. De van FK Krasnodar overgekomen middenvelder opende op bezoek bij Athletic Bilbao al na drie minuten de score voor zijn ploeg, door een lage bal hard en hoog tegen de touwen te rammen. Het hielp zijn ploeg echter niet.

Espanyol ging ondanks de treffer van de gehuurde Vilhena namelijk met 2-1 onderuit. De club uit Barcelona staat desondanks op de keurige dertiende plaats in Spanje en hoeft zich geen zorgen te maken om handhaving. De voorsprong op de degradatieplekken bedraagt liefst negen punten.

Hoewel het qua resultaat een teleurstellende avond werd voor Espanyol, zal Vilhena met een tevrede gevoel van het veld zijn gestapt. De linkspoot voegde zich met zijn treffer namelijk in een illuster rijtje met Nederlanders die trefzeker zijn geweest voor Espanyol. Jordi Cruyff (3 goals) en Kevin Bobson (1 goal) gingen de vijftienvoudig international voor.

Ook de Spaanse media waren lyrisch over het optreden van Vilhena, die door AS direct werd gebombardeerd tot de beste man van het veld. 'Wat een openbaring, hij toonde direct aan hoe veelzijdig hij is. Hij is een absolute aanwinst voor Espanyol.' Vilhena kwam tegen Athletic pas voor de tweede keer in actie. Vorige week maakte hij tegen Real Betis (1-4 nederlaag) zes minuten voor tijd zijn debuut.

 

Reacties

gerelateerd