FC Barcelona heeft na renovatie voorhoede grote plannen voor verdediging

8 februari 2022, 15:22

Xavi heeft in deze winterstop de voorhoede van FC Barcelona behoorlijk aangepakt, maar is zeker nog niet klaar. In de komende zomer moet de verdediging op de schop en daarvoor zijn de eerste plannen naar buiten gekomen in het geruchtencircuit.

Dagblad SPORT maakt dinsdag melding van de wens van Xavi, die in januari met Ferran Torres, Pierre-Emerick Aubameyang en Adama Traoré behoorlijk investeerde in zijn aanval. Tegen Atlético Madrid (4-2) zaten er bijvoorbeeld opeens zeven voorhoedespelers op de bank, maar daarbij moet de renovatie van FC Barcelona niet blijven.

In de zomerse window wil de club afscheid nemen van in elk geval Óscar Mingueza, Samuel Umtiti en Clément Lenglet. Eerstgenoemde voldoet niet aan het gewenste niveau, terwijl Umtiti al anderhalf jaar mag vertrekken, maar telkens niet tot een vertrek komt. Lenglet komt nog weleens aan de bak, maar ook de linkercentrale verdediger wil Xavi bij voorkeur anders invullen. Eerder werd al duidelijk dat Gerard Piqué vrij serieus overweegt om een punt te zetten achter zijn loopbaan.

Lees ook'Opmerkelijk: Piqué raadde De Ligt transfer naar FC Barcelona af'

Volgens SPORT staan Andreas Christensen en Jules Koundé hoog op de wensenlijst. Laatstgenoemde zou om die reden ook een wintertransfer naar Chelsea hebben afgewezen. Of de Catalanen aan de vraagprijs van tachtig miljoen euro kunnen voldoen – zelfs als er spelers vertrekken in juni – is wel zeer de vraag. Eerder werd ook duidelijk dat de club denkt aan de transfervrije Chelsea-routinier César Azpilicueta.

Wat er gebeurt met Dani Alves is nog de vraag, aangezien de Braziliaan een aflopende verbintenis heeft. Tot dusver maakt hij in elk geval een uitstekende indruk, terwijl voor de linkerkant van de verdediging een concurrent voor Jordi Alba wordt gezocht. Daarvoor was eerder Nicolas Tagliafico (Ajax) in beeld, maar ook José Gayà. Ronald Araújo, hij zou in de belangstelling staan van Manchester United, is juist een van de spelers met wie de club wel verder wil gaan en diens contract wil opwaarderen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen