Geen speeltijd voor Ihattaren bij Ajax tegen oude club PSV

8 februari 2022, 14:21

Jong Ajax speelde maandagavond voor het eerst in de Eerste Divisie sinds Mohamed Ihattaren (19) is aangesloten bij de trainingen. De beloftenploeg van John Heitinga nam het op tegen de leeftijdsgenoten van Jong PSV, maar er was geen speeltijd voor de aanvaller. "Hij is nog niet fit."

Dat zei Heitinga tegenover NH Nieuws over het waarom Ihattaren niet in actie kwam. "Geef hem alsjeblieft de tijd. Hij moet de handschoen op gaan pakken", legt Heitinga uit. "Hij traint met ons mee, maar is nog niet fit. Laat hem alsjeblieft met rust en laat hem vooral van zijn wil een moet maken. Maar hij bepaalt de snelheid van wanneer hij terugkeert", aldus de coach van Jong Ajax.

"Maar hij is nu gewoon nog niet fit. Maar hij is bereidwillig, nu hij net begonnen is. Ik ben vooral heel nieuwsgierig hoe het er over een aantal weken uitziet. Geef hem de tijd", herhaalde Heitinga. Eerder kwam Ajax's hoofdcoach Erik ten Hag tot vergelijkbare uitingen over de voormalig PSV'er.

Lees ook: Van Gangelen onthult: "Ihattaren is vijftien kilo te zwaar"

Desondanks is Heitinga blij met de komst van de talentvolle voetballer, omdt zijn ploeg kan leren van de creatieve voetballer. "Ricardo van Rhijn heeft aan het begin van dit seizoen meegetraind. Andre Onana, Cristian Eriksen en nu Ihattaren: dat is ook Jong Ajax", aldus Heitinga, die denkt dat dat goed is voor de ontwikkeling van de talenten.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen