PSV en NAC Breda wachten nog altijd op de Rai Vloet-gelden

8 februari 2022, 12:46

De transfer van Rai Vloet uit 2018 is nog altijd niet volledig afgerond. De middenvelder vertrok destijds van Heracles Almelo naar Frosinone, maar deed dat via de Zwitserse club FC Chiasso. Zij hebben echter nooit betaald aan NAC Breda, waardoor zowel PSV als ook de Eerste Divisie-club nog altijd wachten op hun geld. 

Voetbal International maakt melding van het nieuws, waarvoor de UEFA de Zwitserse club een boete én transferban opgelegd heeft. De nummer vier op het tweede niveau van Zwitserland zegt echter op haar beurt weer te wachten op het geld van de Italiaanse club, waar Vloet uiteindelijk terechtkwam. FC Chiasso was bij de schimmige deal slechts een doorgeefluik, want hij zou voor die club geen minuut spelen.

Eerder legde de Uruguayaan Joaquin Ardaíz exact dezelfde route af als Vloet naar de Serie A-club. Volgens het weekblad is de Zwitserse club vooral een groot handelshuis waar elk jaar veertig tot zeventig (!) spelers komen en gaan. Daar gaat als de straf van de UEFA definitief wordt voorlopig wel een streep doorheen, want NAC Breda heeft alle wegen inmiddels bewandeld om het geld alsnog te incasseren.

Lees ookVloet: "Nooit anders begrepen dan dat ik naar Frosinone zou gaan"

Vooralsnog allemaal zonder succes, want NAC Breda en ook PSV – waar Vloet zijn opleiding heeft genoten – ving nog geen cent voor de speler die momenteel nog altijd onder contract staat bij Heracles Almelo. 'Gezien het voortdurende tijdrekken van FC Chiasso en de vraag of de afgezakte club überhaupt geld heeft, blijft het ondanks drie gunstige FIFA- en CAS-vonnissen op rij toch onzeker of NAC en PSV ooit een cent gaan zien voor deze deal', schrijft het medium.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen