'Opmerkelijk: AZ loog over coronabesmetting op trainingskamp'

8 februari 2022, 12:22

Een opmerkelijk bericht rond AZ: hoewel de club beweerde dat er op trainingskamp in Valencia geen enkele coronabesmetting had plaatsgevonden, blijkt die er wel degelijk te zijn geweest. Bruno Martins Indi testte positief in Spanje en heeft daar overigens zijn herstelperiode wel uitgezeten. 

Dat meldt het Noordhollands Dagblad althans. Waarom de besmetting van Martins Indi toch stilgehouden werd, is dan ook enigszins onduidelijk. Anders dan bijvoorbeeld Ajax nam AZ geen loopje met de coronaregels en liet de verdediger achter in Spanje. 'Mogelijk had de club geen zin om dezelfde kritiek te krijgen als Ajax en Vitesse', schrijft het regionale medium.

De andere Nederlandse clubs kregen veel over zich heen door bij de flink toenemende coronabesmettingen toch op trainingskamp naar het buitenland te gaan. AZ communiceerde dat Martins Indi ontbrak vanwege het herstel aan een voetoperatie, maar dat was dus een coronabesmetting. Daardoor keerde hij pas terug voor het oefenduel met NAC Breda op 28 januari.

Lees ookValentijn Driessen ergert zich aan 'Russische roulette' in Eredivisie

'De positief geteste Martins Indi bleef in Spanje terwijl de rest van de selectie op zaterdag 8 januari terug naar Nederland ging', weet de krant in elk geval wel. AZ-coach Pascal Jansen gaf eveneens aan dat er geen coronabesmettingen plaatsvonden bij zijn selectie in Spanje, maar die informatie is vermoedelijk toch niet geheel juist. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen