'Zirkzee kan mogelijk in België blijven, topcompetitie voor Lang?'

8 februari 2022, 11:24

Anderlecht wil proberen om Joshua Zirkzee (20) in de komende zomer permanent over te nemen van Bayern München. De jonge Nederlandse aanvaller maakt veel indruk als huurling van Der Rekordmeister, maar de Belgen hebben geen koopoptie bedongen in de eenjarige deal. Dus kijkt het naar alternatieven om de samenwerking te verlengen. 

Dat schrijft Het Nieuwsblad dinsdagochtend althans. Anderlecht wil hem dolgraag overnemen, maar heeft geen koopoptie en de Bayern-aanvaller zou al zo'n acht miljoen euro waard zijn momenteel. Dat kan de club van Vincent Kompany echter zeker niet op tafel leggen, maar met al veertien goals en acht assists in 31 officiële wedstrijden zal de twintigjarige aanvaller niet veel goedkoper worden. 

Aangezien Zirkzee een aflopend contract heeft in 2023, is ook een extra jaar huren niet meteen een optie. 'Anderlecht zal op zijn minst Europees voetbal moeten halen om de spits te overtuigen en te financieren. Liefst Champions League', verwacht het Belgische medium over de mogelijkheden van het behouden van de spits.

Bekijk ook: Zirkzee bevestigt grandioze vorm met heerlijke omhaal

Lang in de belangstelling

En niet alleen Zirkzee kan rekenen op interesse, ook Club Brugge-buitenspeler Noa Lang staat in de belangstelling. De aanvaller staat nog altijd hoog op het lijstje van AC Milan. Volgens Calciomercato overweegt de nummer twee van Italië om zich in de komende zomer officieel te melden bij zijn werkgever.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen