Is de positie van Van der Sar bij Ajax nog wel houdbaar?

8 februari 2022, 09:59   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Marc Overmars is vertrokken bij Ajax, maar niet alleen de directeur voetbalzaken krijgt veel kritiek vanwege zijn seksoverscheidende gedrag. Volgens diverse journalisten moet ook Edwin van der Sar zich schamen, aangezien onder gezag van de algemeen directeur dit allemaal kon gebeuren. Bovendien zou hij mogelijk zelfs op de hoogte zijn geweest. 

Volgens De Telegraaf-journalist Valentijn Driessen is de voormalig keeper ook verantwoordelijk voor de zoveelste soap bij Ajax, na eerder de onrust rondom Andre Onana, Quincy Promes en de afhandeling van de zaak Nouri. "Dan vraag je je af: is dit wel een goede algemene directeur?", aldus Driessen. "Hij heeft niet de uitstraling van een directeur, maar ook niet de daden van een goede directeur." Volgens Driessen moet de Raad van Commissarissen in Amsterdam serieus overwegen om ook te breken met Van der Sar.

Uit het onderzoek van NRC zou bovendien blijken dat Van der Sar op de hoogte was van de acties van Overmars en dat meerdere vrouwen vergeefs zich bij hem hebben beklaagd over diens collega. Van der Sar ontkent die beschuldigingen tegenover het Algemeen Dagblad overigens wel. Op social media wordt veelal gesteld dat als de oud-keeper wel op de hoogte was geweest, er ook voor hem geen toekomst meer is in Amsterdam.

Lees ook: Overmars en Van der Sar gekraakt: "Denk je dan nergens over na?"

Ajax gaat onderzoek instellen

Verder heeft Ajax wel besloten om een eigen onderzoek in te stellen om deze zaak tot op de bodem uit te zoeken, weet De Telegraaf. Daarbij worden de 'totale gevolgen' in beeld gebracht van het gedrag van Overmars. Het doel van de club is volgens de ochendkrant om er alles aan te doen om een veilige werkomgeving te creëren. Als Van der Sar wel van deze kwestie wist, blijkt dat mogelijk ook uit dat onderzoek. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen