Volgend schandaal: Engeland walgt van dierenmishandeling Zouma

8 februari 2022, 07:50   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Een volgend schandaal in Engeland: West Ham United-verdediger Kurt Zouma (27) ligt vol onder vuur. Ditmaal vanwege een video die uitgelekt is waarin de voetballer een kat mishandelt. Die opname is opgedoken via The Sun en inmiddels zijn er excuses gemaakt.

De vraag is wel of Zouma wegkomt met zijn gedrag, want er is terecht veel ophef in Engeland. Op de beelden, gemaakt via de app Snapchat, is onder meer te zien hoe de kat wordt beetgehouden en een enorme tik krijgt van de oud-speler van Chelsea. Ook laat hij de kat hardhandig vallen en deelt hij een flinke trap uit aan het beest.

Zouma biedt zijn excuses aan en zegt oprechte spijt te hebben van zijn actie. Volgens zijn eigen woorden is dit een incident. Desondanks kan hij vervolgd worden voor dierenmishandeling, waar in Engeland een straf tot wel vijf jaar op staat. West Ham United heeft het gedrag van Zouma inmiddels ook veroordeeld.

Lees ookHarriet Robson

Hoewel de beelden circuleren op social media, kiest FCUpdate.nl ervoor om de desbetreffende video niet onder dit bericht te plaatsen. Het is niet het eerste recente incident in het (Engelse) voetbal: vorige week ging het over de in opspraak geraakte Mason Greenwood, terwijl de treurige zaak rond Marc Overmars Nederland momenteel in zijn greep heeft.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen