'Opmerkelijk: Piqué raadde De Ligt transfer naar FC Barcelona af'

7 februari 2022, 21:26   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Opvallende nieuws in Spanje: Matthijs de Ligt verkoop een transfer naar Juventus boven FC Barcelona door Gerard Piqué. De verdediger, die destijds onder contract stond bij Ajax, werd door de routinier op andere gedachtes gezet. Dat terwijl hij in eerste instantie zelf wel oren had naar een Catalaans avontuur.

Dat maakt SPORT bekend. De twee verdedigers spraken over FC Barcelona toen ze elkaar tegen het lijf liepen op vakantie. Piqué zou De Ligt toen hebben meegedeeld dat hij beter niet naar Camp Nou kon komen. De Spanjaard waarschuwde de Nederlander dat hij weinig aan spelen toe zou komen, aangezien hij en Clément Lenglet onomstreden zouden zijn.

De Ligt nam dat volgens het Spaanse medium serieus en besloot daarom om de overstap te maken van Amsterdam naar Turijn. Daar ligt de verdediger nog vast tot medio 2024. Zijn Italiaanse periode leverde hem een landstitel, een beker en de supercup op. De kans bestaat dat hij na dit seizoen wel vertrekt uit de Serie A. Zaakwaarnemer Mino Raiola was eind vorig jaar geheimzinnig over de toekomst van de mandekker in NRC Handelsblad. "Hij is klaar voor een nieuwe stap, daar is hij zelf ook van overtuigd."

De Ligt werd de afgelopen maanden ook meerdere keren in verband gebracht met een overstap naar Barcelona, waar zijn goede vriend Frenkie de Jong ook onder contract staat. Het duo had in de zomer van 2019 gezamenlijk de overstap van de Johan Cruijff ArenA naar Camp Nou kunnen maken, maar dat gebeurde dus niet door Piqué. Wellicht dat het in de toekomst alsnog gaat gebeuren dat ze samen spelen bij de Blaugranas.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen