Dortmund stunt en pikt sterkhouder Süle gratis op bij Bayern

7 februari 2022, 16:29

Niklas Süle maakt in de zomer transfervrij de overstap van Bayern München naar Borussia Dortund. Een pikante stap voor de verdediger, die aan meerdere clubs werd gelinkt gezien zijn transfervrije status aan het einde van het seizoen. Onder andere Chelsea werd ook in verband gebracht met de verdediger. De 26-jarige verdediger tekent een contract voor vier seizoenen in het Signal Iduna Park.

Sportdirecteur Michael Zorc is blij met de komst van Süle, laat hij weten op de website van Dortmund. "We zijn verheugd dat we met Niklas een Duits international hebben kunnen contracteren." Sebastien Kehl, die vanaf komende zomer de technische man is bij de Duitse topclub, is ook blij met de versterking. "Niklas heeft ons in persoonlijke gesprekken laten zien dat hij erg geïnteresseerd is in Borussia Dortmund. Hij heeft veel ervaring, rust in het opbouwspel en de perfecte lichaamsbouw om vanaf de zomer de volgende stap bij ons te zetten."

Voor de verdediger staat er op 23 april een enerverend duel op het programma, wanneer Bayern en Dortmund tegenover elkaar staan in Der Klassiker. De club uit München is de trots koploper met negen punten voorsprong op nummer twee Dortmund.

Süle begon zijn carrière bij TSG Hoffenheim, voor hij de overstap maakte naar de Allianz Arena. Daar groeide hij de afgelopen jaren uit tot sterkhouder in de defensie, waardoor meerdere clubs wel oren hadden naar een samenwerking. De Duitser blijft dus in zijn vaderland actief, ondanks meerdere geruchten over Chelsea.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen