Fans De Graafschap boycotten thuisduel na rel met directie

7 februari 2022, 14:31

Hoewel de supporters sinds vorige week weer welkom zijn in de stadions, blijven de tribunes van De Graafschap komende vrijdag nog leeg. De supportersgroeperingen boycotten de wedstrijd tegen FC Dordrecht vanwege een akkefietje met de clubleiding, zo schrijft Omroep Gelderland.

Sinds de nieuwe maatregelen is het voor clubs toegestaan om maximaal een derde van de stadioncapaciteit te vullen met supporters. Dat zou bij De Graafschap betekenen dat er 4000 supporters welkom zijn. De Graafschap is van plan om de deuren voor die duizenden fans te openen, maar daar staan de supportersclubs van de Doetinchemmers niet achter.

De SV Superboeren en de Spinnside weigeren namelijk naar het stadion te gaan als de club ervoor kiest mee te gaan in de huidige maatregelen van het kabinet. Het is volgens de fans 'iedereen of niemand'. Met de huidige maatregelen zou een groot deel van de trouwe achterban moeten worden uitgesloten.

De supporters van de Doetinchemse club zijn verbaasd dat de poorten van de stadions open gaan. De verwachting was dat het voorbeeld van FC Twente zou worden gevolgd. De Enschedeërs besloten de deuren gesloten te houden zo lang het stadion niet volledig mag worden gevuld. Clubs in de Eredivisie pleitten door middel van shirts dit weekend nog voor het volgooien van de stadions.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen