Van vinkjes en doping tot politie-onderzoeken: alle Ajax-converses

Van vinkjes en doping tot politie-onderzoeken: alle Ajax-converses

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

7 februari 2022 – Het per directe vertrek van Marc Overmars bij Ajax vanwege grensoverschrijdend gedrag zorgde alom voor verbazing. Voor de zoveelste keer in korte tijd kwam de Amsterdamse grootmacht onder vuur te liggen. Sportief ging het Ajax de laatste jaren voor de wind, maar op de achtergrond stapelden de controversiële zaken zich in rap tempo op.

Natuurlijk is het vergeten vinkje voor de inschrijving van Sébastien Haller niet te vergelijken met het grensoverschrijdende gedrag waaraan Marc Overmars zich schuldig maakte. Toch kwam Ajax door het vergeten van de spits negatief in het nieuws, net zoals bij de dopingschorsing die André Onana opgelegd kreeg vanwege het gebruik van het verboden middel furosemide. De dopingautoriteit schorste de doelman van Kameroen voor een jaar, wat zorgde voor gigantische kapitaalvernietiging.

Ook buiten de lijnen ging het de afgelopen jaren geregeld mis. Zo werd Quincy Promes hoofdverdachte in een steekpartij op een familiefeest in Abcoude, waar de politie nog altijd grondig onderzoek naar doet. Ajax steunde de buitenspeler aanvankelijk, maar verkocht hem uiteindelijk aan Spartak Moskou. Ook Zakaria Labyad kwam in aanraking met de politie. Hij zou een stukadoor hebben mishandeld nadat hij verhaal kwam halen over betalingen.

In de winterstop kwam Ajax eveneens onder vuur te liggen. Tijdens het trainingskamp in Portugal bleken enkele spelers besmet met het coronavirus, waardoor het verblijf abrupt moest worden afgebroken. Ajax nam een loopje met de coronaregels door de besmette spelers in een vliegtuig terug naar Amsterdam te zetten, terwijl regels juist een verplichte quarantaineperiode voorschrijven. Eind vorig seizoen vierde Ajax in tijden van de lockdown nog uitgebreid feest met duizenden supporters na het behalen van de landstitel.

Reacties

gerelateerd