'Van der Sar kan als noodoplossing Overmars opvolgen'

7 februari 2022, 08:21

De kans bestaat dat Edwin van der Sar tijdelijk de honneurs gaat waarnemen als directeur voetbalzaken bij Ajax. De voormalig topdoelman werkt al jaren als algemeen directeur in Amsterdam, maar moet zich nu buigen over de opvolging van Marc Overmars nadat hij per direct opstapte wegens grensoverschrijdend gedrag.

Dat meldt De Telegraaf. De topclub beseft goed dat er geen tweede Overmars klaar staat, waardoor een noodoplossing moet worden bedacht. 'Algemeen directeur Edwin van der Sar zou – ook gezien diens goede band met Ten Hag – de rol van Overmars kunnen overnemen om de trainer uit de wind te houden. Een wind, die in Amsterdam geregeld aanzwelt tot orkaankracht', schrijft de krant.

Volgens de krant is Van der Sar vanwege zijn status als ex-topvoetballer in staat interne brandjes te blussen. 'En misschien past de functie van directeur voetbalzaken de voormalige doelman van onder meer Ajax, Juventus, Manchester United en Oranje wel beter dan het algemeen-directeurschap. Commercieel directeur Menno Geelen zou in dat geval (tijdelijk) het hoogste ambt kunnen bekleden.'

Van der Sar werd in november 2012 aangesteld als marketingdirecteur in Amsterdam. Vier jaar later promoveerde hij naar een rol als algemeen directeur. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen