Botman bewijst waarde van 50 miljoen, maar Messi blinkt uit

6 februari 2022, 22:39

Paris Saint-Germain heeft op bezoek bij Lille een monsterscore genoteerd. De koploper walste over de regerend landskampioen heen en boekte een klinkende 1-5 overwinning. Bij Lille was Sven Botman een van de weinige spelers die zijn klasse bewees, maar het bleek niet genoeg om het sterrenensemble af te stoppen.

Newcastle United was volgens Fabrizio Romano afgelopen winterwindow bereid vijftig miljoen euro neer te leggen voor de diensten van Sven Botman, maar Lille besloot hem pas in de zomer te willen verkopen. Tegen Paris Saint-Germain kreeg de Franse landskampioen gelijk. Botman was regelmatig de baas in de duels, scoorde zelfs met een fraaie halve omhaal, maar kon een nederlaag echter niet voorkomen.

Dat had voor een groot deel te maken met geblunder van de Kroatische doelman Ivo Grbi?. Tweemaal ging de sluitpost gruwelijk in de fout, waardoor Danilo en Presnel Kimpembe PSG op voorsprong konden schieten. Botman deed met de 1-1 nog iets terug, maar Lionel Messi maakte een einde aan de illusies van Lille. Met een subtiel lobje zorgde hij voor rust al voor de derde Parijse treffer. Eerder was Messi al belangrijk met een assist.

PSG boekte uiteindelijk een ruime zege en bleef daarmee op koers voor de landstitel. Na rust tekende Danilo voor zijn tweede treffer van de avond en sloeg ook Kylian Mbappé toe. PSG, waar Xavi Simons in blessuretijd als invaller binnen de lijnen kwam, heeft dertien punten voorsprong op nummer twee Olympique Marseille. Daar kon de door AC Milan begeerde Botman geen stokje voor steken.

Debutanten schitteren bij Juventus

Slechts dertien minuten had Dusan Vlahovic nodig om zijn eerste treffer in dienst van Juventus te fabriceren. De 22-jarige spits lobte de bal over de uitgekomen doelman van Hellas Verona heen en opende daarmee de score. Ook aanwinst Denis Zakaria luisterde zijn debuut op met een doelpunt. De middenvelder bepaalde de eindstand na rust op 2-0. Bij Juve, dat steeg naar de vierde plaats, had Matthijs de Ligt een basisplaats.