Rampmiddag voor Ebuehi: back botst vol op scheids én krijgt rood

6 februari 2022, 17:44

Tyronne Ebuehi zal niet graag terugdenken aan dit speelweekend. De 26-jarige rechtsback, die in het verleden voor ADO Den Haag en FC Twente speelde, beleefde zondag een rampzalige middag in de Serie A tegen Napoli. De verdediger van Venezia CF zal om meerdere redenen hoofdpijn hebben na de met 0-2 verloren wedstrijd.

Zes minuten na rust zorgden Ebuehi en de scheidsrechter van dienst namelijk voor een kolderiek moment. De rechtsback botste keihard op de voorbijlopende scheidsrechter en was er van de twee het slechtst aan toe. De verdediger moest aan een hoofdwond worden behandeld en bloedde hevig. Hij kon de strijd desondanks wel hervatten.

Wellicht had een wissel beter geweest, want Ebuehi werd in blessuretijd tot overmaat van ramp van het veld gestuurd. Vanwege een te hoog geheven been voelde de arbiter zich op aandringen van de VAR genoodzaakt een rode kaart te trekken. In minuut 100 gooide Andrea Petagna het duel in het slot. Veertig minuten daarvoor had Victor Osimhem de score geopend.

Bij Venezia was Nigeria-international Ebuehi niet de enige Nederlandstalige speler. Aan de linkerkant van de defensie had Ridgeciano Haps namelijk een basisplaats. Door de nederlaag bleef Venezia de nummer achttien van de Serie A, terwijl Napoli plek twee heroverde.