Dortmund houdt titelstrijd voor gezien na keiharde afstraffing

Dortmund houdt titelstrijd voor gezien na keiharde afstraffing

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

6 februari 2022 – Borussia Dortmund heeft het kleine beetje hoop op de Duitse landstitel zondagmiddag aanzienlijk zien verminderen. Thuis verloor het zeer pijnlijk met 2-5 van Bayer Leverkusen, waardoor het gat met Bayern München negen punten bedraagt. Aan de andere kant moet het nu ook naar onderen kijken, want nummer drie Leverkusen nadert tot op vijf punten.

In deze Duitse topper was volop ruimte voor Nederlandse inbreng. Donyell Malen begon bij afwezigheid van Erling Haland in de spits, maar werd tien minuten voor tijd naar de kant gehaald. Mitchel Bakker begon als linksback bij Leverkusen, terwijl Jeremie Frimpong aan de andere kant opgesteld stond.

Het duel begon opmerkelijk genoeg met twee eigen doelpunten. Manuel Akanji bewees zijn ploeg een slechte dienst door de openingsgoal te produceren, maar enkele minuten later was dezelfde ongelukkige rol weggelegd voor Frimpong. Gelukkig voor hem maakten zijn ploeggenoten dat voor rust nog ruimschoots goed. Florian Wirtz en Robert Andrich zorgen voor een 1-3 ruststand.

Lees ookPiqué raadt Haaland (indirect) overstap naar Real Madrid af

Na rust werd het helemaal pijnlijk voor Dortmund, dat door een prachtige volley van verdediger Jonathan Tah op 1-4 achterstand kwam. Net voor tijd maakte Frimpong zijn eigen doelpunt nog goed door de assist te leveren op Moussa Diaby. Invaller Steffen Tigges verzachtte de pijn enigszins met de 2-5. Dortmund lijkt het voorlopig dus voor gezien te houden in de titelstrijd en krijgt volgende week met nummer vier Union Berlin weer een lastige tegenstander voor de kiezen.

Reacties

gerelateerd