Een derde fans FC Den Bosch zorgt voor staking, maar zonder succes

6 februari 2022, 14:28   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

ADO Den Haag heeft met pijn en moeite gewonnen op bezoek bij FC Den Bosch. De Hofstedelingen sloegen toe via spits Thomas Verheijdt (0-1): hij scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd meteen nadat de wedstrijd na een staking weer was hervat.

Arbiter Laurens Gerrets legde het duel in de Eerste Divisie zondagmiddag in de tweede helft stil, nadat hij FC Den Bosch-speler Barry Maguire zijn tweede gele en dus rode kaart voorhield. Daarna roerde het publiek – dat er maar voor een derde mocht zijn – zich richting de scheidsrechter. Er werden spullen op het veld gegooid en waren spreekkoren aan het adres van de leidsman.

Na een korte onderbreking besloot Gerrets om de wedstrijd wel weer te laten hervatten, maar de korte pauze had vooral voordeel voor de gasten. Uit een voorzet van Boy Kemper werkte Thomas Verheijdt namelijk direct na de hervatting de bal onhoudbaar tegen de touwen. Met een man minder probeerde de thuisclub het nog wel, maar was het uiteindelijk niet bij machte om nog aanspraak te maken op een punt.

Door de zege klimt ADO Den Haag over Ajax heen naar de derde plaats, nog wel op gepaste afstand van FC Volendam en FC Emmen. Voor FC Den Bosch betekent het dat de vrije val nog even voortduurt: deze nederlaag was de vijfde verliespartij op rij voor het elftal van Jack de Gier.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen