Rooney doet boekje open over alcoholgebruik: "Kan niet als atleet"

6 februari 2022, 10:26

Wayne Rooney (36) heeft een boekje opengedaan over zijn alcoholgebruik tijdens zijn spelerscarrière. De huidige manager van Derby County heeft toegegeven veel te hebben gedronken, zeker aan het begin van zijn loopbaan. Het was voor hem een manier om te ontsnappen aan de enorme druk van het profvoetbal.

Dat heeft Rooney uit de doeken gedaan in The Sunday Times. "Wat mensen niet begrijpen, is dat je zeventien of achttien jaar oud als je doorbreekt. Dan kun je dat niet zomaar aan", begint de voormalig spits zijn verhaal. Het duurde bij Rooney ook heel lang voor hij wel goed kon omgaan met de druk die voetballen op het hoogste niveau met zich meebracht.

Tot die tijd gebruikte Rooney alcohol regelmatig als afleidingsmiddel. "Als we een paar dagen vrij kregen, dan zonderde ik me af van het voetbal. Ik sloot mezelf op en begon te drinken, gewoon om alle zorgen maar voor even te vergeten", vervolgde de spits, die al op jonge leeftijd voor een miljoenenbedrag de overstap maakte van Everton naar Manchester United.

Zijn problemen zijn nooit zo uitgelicht als hoe groot die ook daadwerkelijk waren. "Het was wel bekend dat ik van een drankje en uitgaan hield, maar het was veel meer dan dat. Het ging veel meer om het mentale gedeelte: dát stapelde zich op", aldus Rooney, die daarbij doelde op de druk voor het spelen van een miljoenenclub en je land. "Ik heb nooit om hulp gevraagd, maar probeerde het zelf op te lossen. Op die manier ben ik ook opgevoed."

Inmiddels laat hij weten dat hij zijn alcoholgebruik onder controle heeft en zo nu en dan nog wat drinkt. Ook weet hij dat zijn drankgebruik wel degelijk invloed heeft gehad op zijn periode bij Manchester United. "Want dat kun je als atleet eigenlijk niet doen", erkent Rooney.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen