'FC Barcelona-legende Piqué denkt aan voortijdig vertrek'

6 februari 2022, 10:01

FC Barcelona moet mogelijk afscheid gaan nemen van clubicoon Gerard Piqué (35). De centrale verdediger twijfelt momenteel behoorlijk of hij na dit seizoen nog moet doorgaan als voetballer.

Dat heeft de Spaanse journalist Oriol Domènech zondagochtend bekendgemaakt. Piqué heeft mede door de uit financiële noodzaak geboren contractverlenging nog een verbintenis tot 2024 in Camp Nou, maar mogelijk komt er al twee jaar eerder een einde aan zijn tijdperk bij FC Barcelona. Als hij besluit zijn schoenen aan de wilgen te hangen, moet er voor hem wel een opvolger komen – vindt voorzitter Joan Laporta.

Onder Xavi is Piqué over het algemeen wel basisspeler. Bovendien is de routinier de tweede aanvoerder van zijn voormalig ploeggenoot, al wordt er in Catalonië wel steeds meer getwijfeld aan de houdbaarheid van de achterhoedespeler. Vooral een gebrek aan snelheid is een dreigend gevaar voor Piqué.

Lees ookPiqué raadt Haaland (indirect) overstap naar Real Madrid af

Zodra hij vertrekt uit Catalonië sluit hij een ongekend succesvol tijdperk af. Hoewel de laatste prijs zijn met Ronald Koeman gewonnen Copa del Rey was, stond El Presidente uiteindelijk met talloze prijzen in de handen namens FC Barcelona. Zo werd hij onder meer acht keer kampioen van Spanje, won hij driemaal de Champions League en als international van Spanje won hij zowel het WK (2010) als ook het EK (2012). 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen