Excuses in de kleedkamer van Vitesse: "Dit is gewoon dodelijk"

6 februari 2022, 09:27

Jeroen Houwen (25) heeft zaterdagavond zijn excuses aangeboden aan de spelersgroep van Vitesse. De goalie ging tegen FC Twente (3-0) zeer pijnlijk in de fout met een uitgooi, waardoor verdediger Jacob Rasmussen voor keeper moest spelen en vanwege hands met een rode kaart moest vertrekken. Bovendien werd het door de daarvoor gegeven strafschop alsnog 2-0 voor de Tukkers. De doelman trekt zich zijn fout meer dan aan.

"Ik wilde de bal uitgooien naar Dasa, maar op het moment dat ik wil gooien zie ik iemand van Twente druk zetten op hem. Ik wilde toen dus niet meer gooien, maar toen was het al te laat. En dan maak ik dus een fout op een cruciaal moment. Dan is de wedstrijd helemaal verloren", is de eerlijke uitleg van Houwen tegenover Omroep Gelderland. Rasmussen herstelde op de verkeerde wijze met een handsbal: een penalty was het gevolg. 

De sluitpost bood zijn excuses aan zijn medespelers aan. "Op slag van rust is dit gewoon dodelijk. Dan voel je je echt wel kut", erkent Houwen, die de voorkeur krijgt boven Markus Schubert, die ook meermaals de fout inging eerder dit seizoen. Derde keeper Daan Reiziger is pas sindskort fit en beschikbaar voor trainer Thomas Letsch, die Houwen in bescherming nam en vond dat het ook een collectieve wanprestatie was van Vitesse.

In die lezing kon de zelfkritische Houwen zich overigens ook wel vinden. "Dit was een slechte wedstrijd van iedereen. We starten februari, een maand met veel topwedstrijden, heel slecht. Het is nu aan ons om te laten zien dat het nog een goede maand kan worden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen