Forse kritiek op PSV-coach Schmidt na wissel: 'Karaktermoord'

6 februari 2022, 08:38

De fout van PSV-keeper Yvon Mvogo wordt ook trainer Roger Schmidt aangerekend. De Duitser besloot een keeperswissel door te voeren in Eindhoven voor het duel met AZ (1-2 nederlaag), maar die kwam achteraf precies op het verkeerde moment.

In de diverse media wordt de wissel besproken. 'Keepersblunder kan fatale gevolgen hebben voor PSV', kopt De Telegraaf. 'Toegegeven, Drommel maakt niet een topseizoen door. Maar de manier waarop Schmidt de van FC Twente overgenomen goalie afserveerde, neigde naar een onvervalste karaktermoord. Het moment was bovendien zeer slecht gekozen.' Bovendien is het ook de vraag of Yvon Mvogo wel de geschikte vervanger was. 'Een doelman die in de afgelopen winterstop maar met één ding bezig was: Eindhoven héél ver achter zich laten. PSV had naar verluidt al een opvolger op het oog: Arminia Bielefeld-doelman Stefan Ortega. Maar PSV wist Mvogo, de huurling van RB Leipzig, maar niet te slijten.'

Ook het Eindhovens Dagblad spreekt over een 'beroerde timing' van Schmidt. 'Nu zit PSV tijdelijk met twee keepers die met hun ziel onder hun arm lopen', schrijft de ochtendkrant. 'Schmidt kreeg zijn beslissing als een boemerang terug, maar kan toch ook niet helemaal verrast zijn. Mvogo was namelijk vorig seizoen al een bron van onrust bij PSV en was deze winterstop lang op zoek naar een nieuwe club.' Het ED weet bovendien ook de op het oog hebbende goalie Ortega in de basis had gestaan, als hij wél gekomen was.

Lees ook: Ajax kan toeslaan na dramatische keeperswissel van Schmidt

"Achteraf gezien is het makkelijk praten, maar ook voor de wedstrijd vond ik het al onbegrijpelijk", vertelt Voetbal International-journalist. "We hoeven Drommel niet in bescherming te nemen. Hij keept een hoogst ongelukkig seizoen, dus je hoeft geen raketgeleerde te zijn om een keeperswissel aan te zien komen. Maar voor deze wedstrijd is dat heel vreemd: je wisselt niet in de winterstop, maar wel vlak daarna. Tegen Ajax deed hij het prima, maar omdat hij tactisch onbetrouwbaar is, wil hij Mvogo zien. Dan zaag je Drommel doormidden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen